Hozzávalók:
- 25 g kendermag (liszt)
- 50 g tökmagliszt
- 50 g lenmagliszt
- 3 db tojás
- 0.5 evőkanál eritrit vagy xilit
- 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 100 ml víz
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- olasz fűszerkeverék ízlés szerint
06-30-420-2670
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat (kendermag-, a tökmag-, a lenmaglisztet, a sót, a borsot, az olasz fűszerkeveréket).
- Keverük el jól a tojásokat, az olíva- vagy kókuszolajat, az eritritet (vagy xilitet) és a vizet.
- Keverjü össze a száraz és a folyékony keveréket, amíg szép egyenletes állagú nem lesz a pizzatészta.
- A tésztát nyomkodjuk bele egy kiolajozott, vagy zsírozott pizzaformába, vagy egy kisebb tepsibe (kb 20×20).
- Süssük a pizza tészta alapot kb 10 percig, amíg a közepe át nem sül.
- Vegyük ki a pizza tésztát.
- Tegyük a pizza tésztára, a kedvenc feltétünket, és a sütőben még kb. 10 percig süssük, míg el nem készül.
Jó étvágyat!