Pizza tészta recept (paleo)

Hogyan készítsük el glutén és laktózmentesen a pizzatésztát? Egy 3 lisztből álló pizza tészta receptet mutatok be.

Íme a recept:

 

Hozzávalók:
  • 25 g kendermag (liszt)
  • 50 g tökmagliszt
  • 50 g lenmagliszt
  • 3 db tojás
  • 0.5 evőkanál eritrit vagy xilit
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 100 ml víz
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olasz fűszerkeverék ízlés szerint

 

06-30-420-2670

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (kendermag-, a tökmag-, a lenmaglisztet, a sót, a borsot, az olasz fűszerkeveréket).
  3. Keverük el jól a tojásokat, az olíva- vagy kókuszolajat, az eritritet (vagy xilitet) és a vizet.
  4. Keverjü össze a száraz és a folyékony keveréket, amíg szép egyenletes állagú nem lesz a pizzatészta.
  5. A tésztát nyomkodjuk bele egy kiolajozott, vagy zsírozott pizzaformába, vagy egy kisebb tepsibe (kb 20×20).
  6. Süssük a pizza tészta alapot kb 10 percig, amíg a közepe át nem sül.
  7. Vegyük ki a pizza tésztát.
  8. Tegyük a pizza tésztára, a kedvenc feltétünket, és a sütőben még kb. 10 percig süssük,  míg el nem készül.

Jó étvágyat!