Zserbó golyó (glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes)
ByEva
Ez a recept mindenmentes, könnyen és gyorsan elkészíthető. Íme a zserbó golyó receptje:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál eritrit
- 150 g aszalt sárgabarack
- 150 g darált dió
- 1 ek cukormentes sárgabaracklekvár
rum ízlés szerint
Bevonathoz:- 100 g cukormentes étcsoki
- 1 evőkanál kókuszzsír

06-30-420-2670
Elkészítés:
- Őröld porrá az ertiritet.
- Nagyon apróra kockázd fel az aszalt sárgabarackot és áztasd fél órára be a rumba.
- Az eritritet a barackkal és a dióval keverd össze. Annyi lekvárt adj hozzá, hogy formázható legyen.
- Bonbon méretű golyókat formálj.
- Egy kis tálban, vízgőz fölött olvaszd fel a csokit a kókuszzsírral. A fogpiszkáló segítségével mártogasd bele a golyókat.
- Az elkészült zserbó golyókat sütőpapírra helyezd és tedd kb. 10 percre a hűtőbe, hogy megdermedjen a bevonat rajta.
20 darab golyó elkészítésére elegendő.







