Zserbó golyó (glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes)

Ez a recept mindenmentes, könnyen és gyorsan elkészíthető.  Íme a zserbó golyó receptje:

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál eritrit
  • 150 g aszalt sárgabarack
  • 150 g darált dió
  • 1 ek cukormentes sárgabaracklekvár
  • rum ízlés szerintBevonathoz:
  • 100 g cukormentes étcsoki
  • 1 evőkanál kókuszzsír

06-30-420-2670

Elkészítés:
  1. Őröld porrá az ertiritet.
  2. Nagyon apróra kockázd fel az aszalt sárgabarackot és áztasd fél órára be a rumba.
  3. Az eritritet a barackkal és a dióval keverd össze. Annyi lekvárt adj hozzá, hogy formázható legyen.
  4. Bonbon méretű golyókat formálj.
  5. Egy kis tálban, vízgőz fölött olvaszd fel a csokit a kókuszzsírral. A fogpiszkáló segítségével mártogasd bele a golyókat.
  6. Az elkészült zserbó golyókat sütőpapírra helyezd és tedd kb. 10 percre a hűtőbe, hogy megdermedjen a bevonat rajta.

20 darab golyó elkészítésére elegendő.

Similar Posts