Hideg gyümölcsleves

A hideg gyümölcsleves a meleg nyári napokban hűsítő hatással bír. Friss, vagy fagyasztott gyümölcsből egyaránt elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 50 dkg áfonya
  • 50 dkg málna

Ugyanakkor lehet vegyes gyümölcsből is készíteni.

  • őrölt fahéj ízlés szerint,
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 evőkanál finomliszt,
  • tej vagy tejszín vagy tejföl, ki melyiket szereti.

A választott gyümölcsöt az edénybe öntjük, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, citromlevet, fahéjat és szegfűszeget. Felforraljuk.

Behabarjuk a levest. A lisztet csomómentesen elkeverjük tejben, vagy tejfölben, vagy tejszínben. Hozzáadunk pár kanál forró leves és jól összekeverjük, majd szűrőn keresztül a leveshez adjuk és azzal is jól elkeverjük.

Újra forraljuk, ha kihűlt, hidegen tálaljuk.