Tárkonyos csirkeragu leves

2 db csirkemellfilé

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

2db fehérrépa

3 db sárgarépa

1 db zeller

20 dkg zöldborsó

20 dkg gomba

4 evőkanál olaj

4 db leveskocka

bors

tárkony

2 dl főzőtejszín

1 csokor petrezselyem

1evőkanál liszt

egy fél citrom leve

Elkészítés:

A csirkemellfilét apró kockákra szeleteljük. 

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk.

A zöldségeket apró kockákra vágjuk.

Egy fazékban felhevített olajon megdinszteljük a vöröshagymát és hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig sütjük.

Hozzáadjuk a

  • fehérrépát
  • sárgarépát
  • karalábét
  • zellert.

Néhány percig dinszteljük és sóval, tárkonnyal, borssal, fokhagymával ízesítjük. 

Felöntjük kb 2 liter vízzel, de amennyi levest szeretnénk készíteni.

Beletesszük a leveskockákat, a zöldborsót és a gombát.

Ha minden megpuhult, hozzáöntjük a tejszínnel elkevert lisztet.

A tejszínt elkeverjük a liszttel, majd merünk rá a levesből és együtt keverjük, végül a forrásban lévő leveshez adjuk.

Ízlés szerint citromlével ízesítjük és friss petrezselymet is adhatunk hozzá.

Szárnóczki Éva

Similar Posts