Tárkonyos csirkeragu leves
2 db csirkemellfilé
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2db fehérrépa
3 db sárgarépa
1 db zeller
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
4 evőkanál olaj
4 db leveskocka
só
bors
tárkony
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
1evőkanál liszt
egy fél citrom leve
Elkészítés:
A csirkemellfilét apró kockákra szeleteljük.
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
Egy fazékban felhevített olajon megdinszteljük a vöröshagymát és hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig sütjük.

Hozzáadjuk a
- fehérrépát
- sárgarépát
- karalábét
- zellert.

Néhány percig dinszteljük és sóval, tárkonnyal, borssal, fokhagymával ízesítjük.
Felöntjük kb 2 liter vízzel, de amennyi levest szeretnénk készíteni.
Beletesszük a leveskockákat, a zöldborsót és a gombát.

Ha minden megpuhult, hozzáöntjük a tejszínnel elkevert lisztet.
A tejszínt elkeverjük a liszttel, majd merünk rá a levesből és együtt keverjük, végül a forrásban lévő leveshez adjuk.
Ízlés szerint citromlével ízesítjük és friss petrezselymet is adhatunk hozzá.
Szárnóczki Éva