Receptek

Receptek

Cézár saláta

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 1 közepes fej jégsaláta 4 db paradicsom 1 db kígyóuborka 10 dkg pirított kenyérkocka Cézár saláta öntet Elkészítés: Apró kockákra felaprítjuk a csirkemellfilét. A serpenyőben melegítünk vajat és rátesszük a kockázott csirkemellfilét. Ízlés szerint fűszerezzük: Teszünk rá morzsolt majoránnát, morzsolt tárkonyt, medvehagymát, sót (ízlés szerint lehet bármilyen fűszerkeverék). Aranybarnára sütjük. Közben

Read More »
Receptek

Töltött káposzta

Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús 1 kg savanyú káposzta 8 dkg rizs 1 db tojás 1 nagy vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma őrölt kömény őrölt fekete bors só darált édes fűszerpaprika víz 5 dl paradicsomlé 3 darab babérlevél tálaláshoz tejföl Elkészítés: A rizst megmossuk és lecsepegtetjük. A darálthúst tálba helyezzük és hozzáadjuk a sót, a fűszerpaprikát,

Read More »
Receptek

Tejszínes currys csirke recept

Könnyű, gyorsan elkészíthető csirke receptje. Hozzávalók: 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva 1 fej vöröshagyma, apróra vágva 2 tk. curry 3 dl kókusztej köretnek: édesburgonya, zeller, cukkini, quinoa só kókuszzsír a sütéshez Elkészítés: Kókuszzsíron pirítsuk meg a hagymát és a húst. Szórjuk meg a curryvel. Sózzuk és öntsük fel a kókusztejjel. Fedő alatt pároljuk puhára. Ha

Read More »
Receptek

Kínai szezámos csirke

Ha szereted a kínai étkezdében a szezámmagos csirkét, akkor elkészítheted otthon egészségesebb verzióban. Hozzávalók: ~500 g csirkemell, kockázva 45 g Paleolét Lisztvarázs liszt 45 g növényi tej 3 tojás só, bors 80 g méz 80 g cukormentes ketchup pirított szezámmag kókuszzsír Elkészítés: Kockázd fel a csirkemellet és picit sózd, borsozd. Keverd össze a tojást a

Read More »
Receptek

Szaftos ananászos csirkemell

Egyszerű és gyorsan elkészíthető csirkemell. A szaftos, ananászos csirkemell receptje. Szaftos ananászos csirkemell hozzávalói: 2-4 db csirkemell 4-8 szelet ananász (ha lehet ne konzervből) kemény sajt (én cheddart használtam) só, bors, kakukkfű, oregánó kókuszzsír a sütéshez köretnek saláta, friss zöldségElkészítés: A csirkemell filéket vágd el középen. Sózzuk, borsozzuk és megfűszerezzük a zöldfűszerekkel. Pici kókuszzsíron megpirítjuk

Read More »
Receptek

Zserbó golyó (glutén-, laktóz- és hozzáadott cukormentes)

Ez a recept mindenmentes, könnyen és gyorsan elkészíthető.  Íme a zserbó golyó receptje: Hozzávalók: 2 evőkanál eritrit 150 g aszalt sárgabarack 150 g darált dió 1 ek cukormentes sárgabaracklekvár rum ízlés szerintBevonathoz: 100 g cukormentes étcsoki 1 evőkanál kókuszzsír 06-30-420-2670 Elkészítés: Őröld porrá az ertiritet. Nagyon apróra kockázd fel az aszalt sárgabarackot és áztasd fél

Read More »
Receptek

KFC csirke recept (gluténmentes)

A Kfc csirke recept hozzávalói Hozzávalók a csirke páchoz: 2 dl olívaolaj 1 teáskanál só 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál majoránna 1 teáskanál római kömény 1 teáskanál koriander 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál rozmaring 1 teáskanál fehér bors A panírhoz: 3 db tojás 8 púpozott ek rizsliszt 1, 5 dl víz (annyi,

Read More »
Receptek

Gluténmentes almás zabpalacsinta

Az almás palacsinta hozzávalói: 1 csésze gluténmentes zabliszt 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1/4 teáskanál só 1 teaskanál cukor (opcionális) 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor 2 nagy tojás 1 1/4 csésze laktózmentes vagy növényi tej (pl. mandula-, rizs- vagy szójatej) 2 evőkanál olaj vagy vaj (plusz a palacsintasütéshez) 2 közepes almát, meghámozva,

Read More »
#lazac#spenótos#tésztával
Receptek

Serpenyős lazac spenótos tésztával

A lazac percek alatt elkészíthető, egészséges és isteni finom fogást varázsolhatunk belőle. A lazac omega-3 és -6 zsírsavakban is gazdag, egyesek szerint hetente kétszer kellene fogyasztanunk. Klasszikus párosa a spenót, ami szintén egészséges és gyorsan elkészül, itt is használhatunk fagyasztott spenótot. Hozzávalók: 4 szelet lazacfilé 2 gerezd fokhagyma só bors kis doboz főzőtejszín 40 dkg

Read More »
Receptek

Recept: így készül el egy óra alatt a tökéletes dunai halászlé

Könnyen elkészíthető halászléreceptet osztott meg a Bors Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatójának tolmácsolásában, aki már gyerekként halászott, és az öregektől eltanulta a halászléfőzést. Most olyat eszünk, amit régen eleink is készítettek! Követjük azt az aranyszabályt, amit kitaláltak. Nem passzírozzuk, és nem teszünk bele semmi feleslegeset, csak azt amit kell. Halfejeket, farkakat, szeleteket és a

Read More »