Töltött káposzta, a legtöbb családi vacsora főszereplője.
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 1 kg savanyú káposzta
- 8 dkg rizs
- 1 db tojás
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény
- őrölt fekete bors
- só
- darált édes fűszerpaprika
- víz
- 5 dl paradicsomlé
- 3 darab babérlevél
- tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
- A rizst megmossuk és lecsepegtetjük.
- A darálthúst tálba helyezzük és hozzáadjuk a sót, a fűszerpaprikát, az őrölt köményt, az őrölt fekete borsot, a fokhagymanyomón lenyomott 2 gerezd fokhagymát, a negyedig lereszelt vöröshagymát, a tojást és a rizst.
- Jól összekeverjük.
- Átmossuk a savanyú káposztát.
- Az edény aljára tesszük a savanyú káposzta egy részét.
- Gombócokat formálunk és rátesszük a káposztára.
- Majd ismét káposztát teszünk.
- A káposztára ismét gombócokat.
- A gombócok közé tehetünk füstölt kolbászt, disznó körmöt, füstölt húst.
- Végül lefedjük káposztával.
- A káposzta tetejére tehetünk szeletelt vöröshagymát, sót, borsot, őrölt köményt, babérlevelet.
Előző
Következő
- Felöntjük annyi vízzel, hogy épp, hogy ellepje, majd paradicsomlevet is önthetünk rá.
- Fedő alatt puhára főzzük.
- Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!