Kínai szezámos csirke

Ha szereted a kínai étkezdében a szezámmagos csirkét, akkor elkészítheted otthon egészségesebb verzióban.

Hozzávalók:

  • ~500 g csirkemell, kockázva
  • 45 g Paleolét Lisztvarázs liszt
  • 45 g növényi tej
  • 3 tojás
  • só, bors
  • 80 g méz
  • 80 g cukormentes ketchup
  • pirított szezámmag
  • kókuszzsír

Elkészítés:

  • Kockázd fel a csirkemellet és picit sózd, borsozd.
  • Keverd össze a tojást a lisztvarázs lisztkeverékkel, a növényi tejjel és tegyél hozzá egy nagy csipet sót.
  • A csirkemell kockákat forgasd bele a masszába.
  • Forró és bő kókuszzsírban süsd ki a bebundázott csirkemelleket, majd csöpögtesd le.
  • Közben pirítsd át a szezámmagot egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül.
  • Végül forgasd a mézes, ketchupos mázba a kisült csirkéket és szórd meg a pirított szezámmaggal.

Salátával vagy rizzsel tálalhatjuk.