Serpenyős lazac spenótos tésztával
ByEva
A lazac percek alatt elkészíthető, egészséges és isteni finom fogást varázsolhatunk belőle.
A lazac omega-3 és -6 zsírsavakban is gazdag, egyesek szerint hetente kétszer kellene fogyasztanunk.
Klasszikus párosa a spenót, ami szintén egészséges és gyorsan elkészül, itt is használhatunk fagyasztott spenótot.
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kis doboz főzőtejszín
- 40 dkg spenót
- 1 db citrom
- A lazacfilét alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel 5 cm széles szeletekre. Szórjuk meg sóval és borssal, majd ízlés szerint locsoljuk meg citrommal. Serpenyőben olívaolajon süssük készre mindkét felét.
- Egy serpenyőbe öntsünk tejszínt és tegyünk hozzá a spenótot, a fokhagymát, sózzuk meg és együtt keverés közben főzzük meg.
- Főzzük ki a tésztát sós vízben, majd keverjük össze az elkészült spenótos körettel.
Jó étvágyat!