Tejszínes csirkemell leves
ByEva
Íme a kifinomult és ínycsiklandó tejszínes csirkemell leves receptje!
Hozzávalók:
- 2 tk vaj
- 1db közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél bögre aprított zeller
- fél bögre felszeletelt sárgarépa
- 2 tk liszt (gluténmentes)
- 4 bögre húslevesalaplé
- 1 db csirkemell
- só, bors
- kakukkfű petrezselyem
- oregano
- fél bögre zöldborsó
- 200 ml tejszín (kókusz vagy rizs)
- fél bögre tej (kókusz vagy mandula vagy rizs)
- 1 bögre levestészta (gluténmentes)
- Egy lábasban olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
- Adjuk hozzá az aprított zellert és a felszeletelt répát, majd kicsit pirítsuk meg őket.
- Tegyük hozzá a lisztet, és kissé pirítsuk le.
- Öntsük hozzá a húsleves alaplevelet és jól keverjük össze. Hozzáadhatjuk a feldarabolt csirkemellet.
- Ízlés szerint fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, petrezselyemmel, oregánóval és borssal. A főzés végén pedig adjuk hozzá a zöldborsót.
- Alacsony hőfokon adagoljuk hozzá a tejszínt és a tejet, ezután keverjük össze és sózzuk, ha még szükséges.
- Tálalhatjuk valamilyen levestésztával.
Jó étvágyat!