Tejszínes csirkemell leves

Íme a kifinomult és ínycsiklandó tejszínes csirkemell leves receptje!

Hozzávalók:

  • 2 tk vaj
  • 1db közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél bögre aprított zeller
  • fél bögre felszeletelt sárgarépa
  • 2 tk liszt (gluténmentes)
  • 4 bögre húslevesalaplé
  • 1 db csirkemell
  • só, bors
  • kakukkfű petrezselyem
  • oregano
  • fél bögre zöldborsó
  • 200 ml tejszín (kókusz vagy rizs)
  • fél bögre tej (kókusz vagy mandula vagy rizs)
  • 1 bögre levestészta (gluténmentes)

 

 

 

 

 

  • Egy lábasban olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
  • Adjuk hozzá az aprított zellert és a felszeletelt répát, majd kicsit pirítsuk meg őket.
  • Tegyük hozzá a lisztet, és kissé pirítsuk le.
  • Öntsük hozzá a húsleves alaplevelet és jól keverjük össze. Hozzáadhatjuk a feldarabolt csirkemellet.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, petrezselyemmel, oregánóval és borssal. A főzés végén pedig adjuk hozzá a zöldborsót. 
  • Alacsony hőfokon adagoljuk hozzá a tejszínt és a tejet, ezután keverjük össze és sózzuk, ha még szükséges.
  • Tálalhatjuk valamilyen levestésztával.

Jó étvágyat!

 

 

Similar Posts