Bakonyi csirkeragu tésztával
ByEva
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba (csiperke vagy laskagomba)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál olaj
- 200 g tészta (pl. penne vagy fusilli)
- Só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a gombát és további 5-7 percig sütjük.
- Meghintjük pirospaprikával, és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet is. Jól elkeverjük, hogy a liszt felvegye a zsiradékot.
- Felöntjük a tejföllel és a tejszínnel, majd sóval és borssal ízesítjük. Pár perc alatt összefőzzük, hogy a ragu besűrűsödjön és krémes legyen.
- A kész ragut a főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Facebook






