|

Bakonyi csirkeragu tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba (csiperke vagy laskagomba)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál olaj
  • 200 g tészta (pl. penne vagy fusilli)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát és a fokhagymát.
  • Hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a gombát és további 5-7 percig sütjük.
  • Meghintjük pirospaprikával, és elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a paradicsompürét és a lisztet is. Jól elkeverjük, hogy a liszt felvegye a zsiradékot.
  • Felöntjük a tejföllel és a tejszínnel, majd sóval és borssal ízesítjük. Pár perc alatt összefőzzük, hogy a ragu besűrűsödjön és krémes legyen.
  • A kész ragut a főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Facebook

Similar Posts