Gluténmentes almás zabpalacsinta
ByEva
Az almás palacsinta hozzávalói:
- 1 csésze gluténmentes zabliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 teaskanál cukor (opcionális)
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- 2 nagy tojás
- 1 1/4 csésze laktózmentes vagy növényi tej (pl. mandula-, rizs- vagy szójatej)
- 2 evőkanál olaj vagy vaj (plusz a palacsintasütéshez)
- 2 közepes almát, meghámozva, kicsumázva és kockákra vágva
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál eritrit vagy xilit (opcionális)
- Pici vaj a sütéshez

06-30-420-2670
Elkészítés:
Almás töltelék elkészítése: Egy serpenyőben közepes lángon melegítsünk fel egy kis vajat. Adjuk hozzá az almát, a cukrot (ha használunk) és a fahéjat. Keverjük össze és fedjük le a serpenyőt. Az almát 5-7 percig pároljuk. Időnként kevergessük meg. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és tegyük félre.

- Egy tálban keverjük össze a gluténmentes lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot (ha használunk).
- Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a tejet. Keverjük jól össze.
- Csomómentesre keverjük össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal. Szükség szerint adjunk hozzá egy kis vizet, vagy tejet, hogy a palacsintatészta ne legyen túl sűrű.
- Közepes hőfokon melegítsünk fel egy palacsintasütőt és adjunk hozzá egy kis olajat, hogy ne ragadjon le a palacsinta. Egy nagy kanálnyi palacsintatésztát öntsünk a serpenyőbe, majd terítsük el. A gluténmentes palacsinták kissé törékenyebbek lehetnek, mint a hagyományosak.
- Süssük a palacsintát 2-3 percig, vagy amíg a szélei enyhén megpirulnak, és fordítsuk meg, amíg mindkét oldalon aranybarnára sül.

Ismételjük meg a folyamatot a maradék palacsintatészta és almás töltelékkel.
Tálalhatjuk a palacsintákat friss almával, esetleg mézzel vagy juharsziruppal.

Jó étvágyat!







