Gluténmentes almás zabpalacsinta

Az almás palacsinta hozzávalói:

  • 1 csésze gluténmentes zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teaskanál cukor (opcionális)
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 1/4 csésze laktózmentes vagy növényi tej (pl. mandula-, rizs- vagy szójatej)
  • 2 evőkanál olaj vagy vaj (plusz a palacsintasütéshez)
  • 2 közepes almát, meghámozva, kicsumázva és kockákra vágva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál eritrit vagy xilit (opcionális)
  • Pici vaj a sütéshez

06-30-420-2670

Elkészítés:

Almás töltelék elkészítése: Egy serpenyőben közepes lángon melegítsünk fel egy kis vajat. Adjuk hozzá az almát, a cukrot (ha használunk) és a fahéjat. Keverjük össze és fedjük le a serpenyőt. Az almát 5-7 percig pároljuk. Időnként kevergessük meg. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és tegyük félre.

  • Egy tálban keverjük össze a gluténmentes lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot (ha használunk).
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot és a tejet. Keverjük jól össze.
  • Csomómentesre keverjük össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal. Szükség szerint adjunk hozzá egy kis vizet, vagy tejet, hogy a palacsintatészta ne legyen túl sűrű.
  • Közepes hőfokon melegítsünk fel egy palacsintasütőt és adjunk hozzá egy kis olajat, hogy ne ragadjon le a palacsinta. Egy nagy kanálnyi palacsintatésztát öntsünk a serpenyőbe, majd terítsük el. A gluténmentes palacsinták kissé törékenyebbek lehetnek, mint a hagyományosak.
  • Süssük a palacsintát 2-3 percig, vagy amíg a szélei enyhén megpirulnak, és fordítsuk meg, amíg mindkét oldalon aranybarnára sül.

Ismételjük meg a folyamatot a maradék palacsintatészta és almás töltelékkel.

Tálalhatjuk a palacsintákat friss almával, esetleg mézzel vagy juharsziruppal.

Jó étvágyat!

Similar Posts