Karácsonyi töltött csirkemell fügelekvárral és kecskesajttal
ByEva
Garantált a siker a család körében!
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 4 evőkanál fügelekvár
- 100 g kecskesajt
- 4 szelet bacon
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss rozmaring
- Só és őrölt bors ízlés szerint
- A rögzítéshez fogpiszkálók.

Elkészítés:
- Hosszában minden csirkemellbe vágj zsebet.
- Belül és kívül sózd és borsozd meg a csirkemelleket.
- A zsebekbe 1 evőkanál fügelekvárt és 25 g kecskesajtot tegyél.
- Csavard be a csirkemelleket bacon szeletekbe. (Ha könnyebb ételt szeretnél, elhagyható)
- Fogpiszkálóval rögzítsd.
- Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.
- 2-3 percig süsd kérgesre oldalanként a csirkemelleket.
- A csirkemelleket egy sütőedénybe tedd át. Szórd meg rozmaringgal és 25-30 perc alatt 180 fokos sütőben süsd meg.

Tápérték 250 g-hoz:
- Kalória: 360 kcal
- Zsír: 15 g – telített zsír: 7g
- Szénhidrát:10g – cukor: 8g
- Nátrium: 580 mg
- Rost:
- 1 g
- Fehérje: 40g
Jó étvágyat!
Facebook






