|

Karácsonyi töltött csirkemell fügelekvárral és kecskesajttal

Garantált a siker a család körében!

Hozzávalók:
  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 evőkanál fügelekvár
  • 100 g kecskesajt
  • 4 szelet bacon
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss rozmaring
  • Só és őrölt bors ízlés szerint
  • A rögzítéshez fogpiszkálók.
Elkészítés:
  • Hosszában minden csirkemellbe vágj zsebet.
  • Belül és kívül sózd és borsozd meg a csirkemelleket.
  • A zsebekbe 1 evőkanál fügelekvárt és 25 g kecskesajtot tegyél.
  • Csavard be a csirkemelleket bacon szeletekbe. (Ha könnyebb ételt szeretnél, elhagyható)
  • Fogpiszkálóval rögzítsd.
  • Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.
  • 2-3 percig süsd kérgesre oldalanként a csirkemelleket.
  • A csirkemelleket egy sütőedénybe tedd át. Szórd meg rozmaringgal és 25-30 perc alatt 180 fokos sütőben süsd meg.
Tápérték 250 g-hoz:
  • Kalória: 360 kcal
  • Zsír: 15 g – telített zsír: 7g
  • Szénhidrát:10g – cukor: 8g
  • Nátrium: 580 mg
  • Rost:
  • 1 g
  • Fehérje: 40g

Jó étvágyat!

 

Facebook

Similar Posts