Töltött dió – recept

A töltött dió pillanatok alatt a család kedvence lesz.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • 0.5 sütőpor
Krém:
  • 2 dl tej
  • 2 kanál liszt
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • rumaroma
Elkészítés:
  • A tésztához valókat összegyúrjuk, majd egyenként megtöltjük a dióformákat és kisütjük. 
  • Felfőzzük a tejet a liszttel és a tojássárgájával. Kihűtjük.
  • Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a rumaromával.
  • Összekeverjük a krémet a habosra kevert vajjal és kettő dió közé betöltjük a krémet. Megszórjuk porcukorral. Egy éjszakát hűtőben tároljuk és másnap fogyasztjuk, mikor megpuhult.

Jó étvágyat!

Similar Posts