Töltött dió – recept
ByEva
A töltött dió pillanatok alatt a család kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 0.5 sütőpor
Krém:
- 2 dl tej
- 2 kanál liszt
- 1 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- rumaroma
Elkészítés:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, majd egyenként megtöltjük a dióformákat és kisütjük.
- Felfőzzük a tejet a liszttel és a tojássárgájával. Kihűtjük.
- Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a rumaromával.
- Összekeverjük a krémet a habosra kevert vajjal és kettő dió közé betöltjük a krémet. Megszórjuk porcukorral. Egy éjszakát hűtőben tároljuk és másnap fogyasztjuk, mikor megpuhult.

Jó étvágyat!






